hankook

OVER HANKOOK

Als een van de 5 grootste bandenproducenten wereldwijd vervaardigt Hankook innovatieve, high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto’s, SUV’s, terreinwagens, lichte vrachtwagens, campers, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (racecircuit/ rally).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met technologische uitmuntendheid te bieden. In 5 ontwikkelingscentra en 7 grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert de onderneming bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het Hankook-technologiecentrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek van de onderneming in Rácalmás/Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt. Momenteel produceren meer dan 3000 medewerkers tot 19 miljoen banden per jaar voor personenauto’s, SUV’s en lichte vrachtwagens.

Het Europese en Duitse hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg in de buurt van Frankfurt am Main. In Europa heeft Hankook extra kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Hongarije, de Tsjechische Republiek, Rusland, Turkije, Zweden en Polen. Hankook banden worden rechtstreeks via regionale distributeurs in andere Europese landen verkocht. Wereldwijd biedt de onderneming werk aan 22.000 mensen en levert haar producten in meer dan 180 landen. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 30 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten.

© Copyright 2016 | Autoservice Verstappen